Loading...

Milieu wetgeving

/Milieu wetgeving
Milieu wetgeving 2018-10-04T10:06:43+00:00

Milieu wetgeving

Met ingang van 1 januari 2007 mag er in de lidstaten van de EU uitsluitend nog autoreparatielakken verwerkt worden die binnen de richtlijnen van de nieuwe wetgeving vallen (2004/42/EC). Vanaf deze datum is er dan ook een wettelijk verbod op lakproducten, die niet aan deze richtlijnen voldoen, te verwerken.

2007 is een overgangsjaar. Producten die, aantoonbaar, vóór deze datum geproduceerd zijn, mag u in 2007 nog verwerken. Vanaf 1 januari 2008 mogen deze producten niet meer verwerkt worden. In bepaalde uitzonderlijke gevallen mag u de producten die de grenzen van de VOS overschrijden, nog wel bestellen en verwerken. Via het ministerie van VROM kunt u opvragen wat de wettelijk gegronde redenen zijn om af te wijken van de genoemde wetgeving. (bijv. oldtimers en motorfietsen).

Ook hoeft u geen VOS-registratie meer bij te houden van de producten die voldoen aan de nieuwe regelgeving. Het is raadzaam om dit wel te doen van de lakken die niet voldoen aan de wettelijk opgelegde VOS waarden.

Aangezien u, eventueel ten behoeve van andere activiteiten dan autoschadeherstel, producten gebruikt die de maximaal aangegeven oplosmiddelen concentraties overschrijden, is er een wettelijk bindende verklaring nodig. U moet er zich van bewust zijn dat wij, door deze regelgeving, deze producten niet mogen uitleveren tenzij wij deze wettelijk bindende verklaring, voorzien van uw bedrijfsstempel en handtekening, van u terug ontvangen. Indien u geen bedrijfsstempel gebruikt, kunt u deze verklaring op uw eigen briefpapier kopiëren en ondertekenen.

Download hieronder uw milieuwetgeving bestanden.

Milieu wetgeving richtlijnen

Milieu wetgeving verklaring

Direct afdrukken kan ook. Klik met uw rechtermuisknop op het bestand en kies voor “Doel afdrukken”.